Alternativet


Beskrivelse

Mod, generøsitet, gennemsigtighed, ydmyghed, humor og empati er Alternativets 6 kerneværdier. Det skal være deres pejlemærker, og skal være synlig i det politiske arbejde.

Partiet vil se fremtidens problemer i øjnene, dele med dem der har lyst, arbejde med humor og se verden fra andres synspunkter.

Mærkesager

Økonomi

Partiet kæmper for et nyt vækst- og BNP-begreb, en ny bank- og finanssektor reform og til sidst vil de have, at pensionskasserne skal investeres bæredygtigt.

Alternativet vil have, at den økonomiske fremgang også skal måles på livskvalitet, lighed, miljø og klima.

Klima og miljø

Alternativet ønsker et samfund med 100 pct. økologisk landbrug før 2040. Al strøm skal komme fra 100 pct. vedvarende energi og 100 pct. af erhvervsstøtten skal bruges til bæredygtige virksomheder.

Demokrati

Partiet mener, at alle er “Christiansborgere”. De vil skabe et mere involveret demokrati, hvor enhver med 50.000 støttere kan stille direkte op til Folketinget.

De vil sætte offentlige institutioner fri, så institutionerne kan fokusere mere på deres kerneopgaver. Derudover vil de aktivére en fjerde sektor, der kan skabe mere fokus på social innovation.

Hurtig fakta

Partiformand

Uffe Elbæk

Grundlagt

27 November 2013

Partibogstav

Å

Sidste valg

Hjemmeside

alternativet.dk/

Medlemmer af folketinget

1

Medlemmer af partiet