Dansk Folkeparti

Beskrivelse

Partiet tager udgangspunkt i den konkrete virkelighed, der møder borgerne. DF’s formål er, at sikre Danmarks selvstændighed, folks frihed i eget land og udbygge folkestyret og monarkiet.

Partiet er interesseret i et land med frie selvstændige borgere, hvor staten hjælper, de borgere der er i vanskeligheder.

Mærkesager

EU

DF går ind for, at Danmark skal bevares som selvstændig og suveræn nation. De ønsker at genindføre grænsekontrollen og begrænse EU’s bureaukrati, og sætte effektivt ind mod svindel med borgernes penge.

Ældre

DF mener, at de ældre er “en ressource”, vi skal have respekt for. Derfor vil Dansk Folkeparti forbedre levestandarden for den ældre generation med bedre økonomi, pleje og omsorg.

Udlændinge

Dansk Folkeparti er ikke interesseret i, at Danmark bliver et multikulturelt samfund. De mener, at flygtninge skal hjælpes hjem, og dem som bliver kriminelle skal udvises. DF mener også, at udlændinge der indvandrer til Danmark skal være en aktiv og positiv del af samfundet og at indfødsretten skal være svær at opnå.

Dyrevelfærd

DF mener, at det offentlige har et ansvar overfor dyrene. De ønsker en lovgivning, der kan beskytte dyrene og give dem de bedste levevilkår, det gælder både produktions- og kæledyr.

Hurtig fakta

Partiformand

Kristian Thulesen Dahl

Grundlagt

6. oktober 1995

Partibogstav

O

Sidste valg

12,3 % af stemmerne

Hjemmeside

danskfolkeparti.dk

Medlemmer af folketinget

22

Medlemmer af partiet

Ca. 13.000