Liberal Alliance


Beskrivelse

Liberal Alliance er et parti, der sætter fokus på din frihed. Vi er frie mennesker, som får lov at gribe chancen, kæmpe for vores succes og bestemme vores egen tilstedeværelse.

Partiet vil have et sundhedsvæsen der siger spar to og overlade det meste af driften til private virksomheder. LA’s Danmark er rigt, åbent, venligt og attraktivt.

Mærkesager

Lavere skat

Liberal Alliance vil sænke skatten, så danskerne får flere penge i lommen, i stedet for at man skal betale skat af hver en krone.

Partiet vil af med topskatten, fordi det hæmmer samfundets udvikling og i stedet for at belønne dem der arbejder hårdt, får man dem til at betale ekstra. De mener, at en lavere skat er en forudsætning for mere frihed, højere økonomisk vækst og større velstand.

Mindre og bedre offentlig sektor

Partiet vil sørge for, at skattekronerne bliver brugt fornuftigt på konkret servies, ikke på bureaukrati.

De vil have færre ansatte i den offentlige sektor. Initiativ skal belønnes, og medarbejdere skal vurderes på sine færdigheder frem for længden af sit ansættelsesforhold.

Mere vækst

LA vil opretholde velfærdssamfundet, gennem reformer på skatteområdet. De vil lave besparelser på de offentlige budgetter og vil have flere i job i den private sektor.

Partiet vil have lavere skat, for at øge arbejdsstyrken og gøre private virksomheder mere konkurrencedygtige. Samtidig vil de give virksomheder færre afgifter, reduceret erhvervsstøtte, grundige regelsanering og mindre bureaukrati, for at øge væksten og få flere arbejdspladser i den private sektor.

Hurtig fakta

Partiformand

Anders Samuelsen

Grundlagt

7 maj 2007

Partibogstav

I

Sidste valg

5% af stemmerne

Hjemmeside

liberalalliance.dk

Medlemmer af folketinget

9

Medlemmer af partiet

5.398 20. april 2013