Radikale Venstre


Beskrivelse

Partiet lægger meget vægt på demokrati og humanisme. Deres ideologier er baseret på økonomi eller ren konservatisme, kort sagt er de Danmarks social-liberale og internationale parti.

Radikale Venstre går også meget op i frisind, social ansvarlighed, respekt for folkestyret, internationalt engagement og tillid til markedsøkonomi. De mener kompromiser er en vigtig del af et samarbejdende folkestyre.

Mærkesager

Flere i arbejde

Radikale Venstre er interesseret i, at holde folk længere tid på arbejdsmarkedet. De vil gerne hæve pensionsalderen fra 67 til 68 i 2025, hvis det bliver aktuelt, behøver de ikke hæve skatterne for at få et bæredygtigt samfund. Derudover vil de have flygtninge hurtigere i arbejde, lette skatten og investere i forskning og uddannelse.

Grøn fremtid

Partiet har en klimalov, der vil mindske CO2-udledningen med 40%. I forbindelse med det, skal halvdelen af strømproduktionen komme fra vindmøller i 2020.
Radikale Venstre vil også have bedre og hurtigere toge til borgerne, samt en klimavenlig landbrugssektor.

Uddannelse

Radikale Venstre vil bryde den sociale arv, børns baggrund afgør ofte deres fremtid. Partiets økonomiske reformkurs gør det muligt, at investere mere i velfærd og flere muligheder for samfundets svageste. Derudover vil de forbedre uddannelsessystemet, så børn fra ressourcesvage hjem kan blive løftet.

Hurtig fakta

Partiformand

Morten Østergård

Grundlagt

21 maj 1905

Partibogstav

B

Sidste valg

9,5% af stemmerne

Hjemmeside

radikale.dk

Medlemmer af folketinget

17

Medlemmer af partiet

7.600 september 2013