Socialdemokratiet


Beskrivelse

Socialdemokratiets værdigrundlag er frihed, solidaritet og lighed. De bekæmper ulighed, arbejdsløshed og fattigdom, så borgerne ikke ryger på gaden. De kæmper for en god alderdom og et godt uddannelsessystem, så der kan skabes vækst.

De mener, at alle mennesker skal have ret til samfundets goder, vi skal alle tage del i fællesskabet og hjælpe de svage, syge og arbejdsløse.

Mærkesager

Økonomi

Socialdemokratiet vil have gang i væksten, de vil gøre det nemmere at drive virksomheder og give Danmark et hurtigere internet, bedre togforbindelser og billigere færgebilletter.

De vil sætte 15 mia. kr. til et bedre sundhedsvæsen, 5 mia. til børn, uddannelse og social mobilitet, 4 mia. til grøn omstilling og forskning og 15 mia. til socialt udsatte.

Sundhed

Socialdemokratiet vil skabe en ny og bedre folkeskole. Der skal være mere bevægelse, mere dansk og matematik, engelsk fra 1. klasse og en varieret skoledag.

Partiet vil gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive, indføre nye grundforløb, give bedre muligheder for at læse videre og sikre flere praktikpladser.

De vil alt i alt forbedre forbedre kvaliteten på al undervisning, så de kan uddanne den dygtigste generation i danmarkshistorien.

Hurtig fakta

Partiformand

Helle Thorning Smith

Grundlagt

1871

Partibogstav

S

Sidste valg

24,8% af stemmerne

Medlemmer af folketinget

47

Medlemmer af partiet

42.200 Marts 2013